Slávnostným štartom sa začne Rallye Tatry, súťaž sa vracia po 4 rokoch

27.07.2012 Poprad

Poprad 27. júla (TASR) – Slávnostným štartom sa dnes o 18.00 h začne na Námestí sv. Egídia v Poprade Rallye Tatry. Toto tradičné podujatie sa pod Tatry vracia po štyroch rokoch. Celkovo sa na štart postaví 49 posádok, z ktorých 39 bude bojovať o body do Slovenského rally pohára (SRP) a zvyšných desať si to rozdá o voľný pohár.
„Tohtoročná Rallye Tatry je štvrtým podujatím v rámci SRP, čo je súťaž vozidiel do 2000 centimetrov kubických (cm3). Súťaží sa v troch triedach podľa kubatúry - do 1400 cm3, do 1600 cm3 a do 2000 cm3,“ vysvetľuje riaditeľ pretekov Stanislav Hanzeli. Vo voľnom pohári súťažia vozidlá, ktoré majú objem nad 2000 cm3 a posádky, ktoré jazdia v seriáli Majstrovstiev Slovenska v rally. Štart prvej rýchlostnej skúšky (RS) bude v sobotu 28. júla v Liptovskej Tepličke o 10.00 h. Trať povedie z Liptovskej Tepličky cez Vikartovce a končí pred obcou Kravany. Druhá RS má štart pri poľnohospodárskom družstve v Spišskom Bystrom, vedie okolo vojenského objektu v Kvetnica a končí pri malom kameňolome. Následne sa vozidlá znovu presunú do Liptovskej Tepličky. Rýchlostných skúšok bude celkom šesť, pričom jazdci prejdú meraným úsekom 41,1 kilometra.
Organizátori odporúčajú divákom sledovať rally z bezpečných stanovíšť, ktoré sú pre nich zvýraznené na mapke trate aj s fotografiami diváckych miest. Mapa je k dispozícii na www.rallyetatry.sk. Cesta medzi obcami Liptovská Teplička – Kravany a Spišské Bystré – Kvetnica bude uzatvorená v sobotu už od 09.00 h. „Po deviatej hodine už nebude možné pre priaznivcov motoristického športu vyjsť svojím vozidlom na trať a obsadiť divácke miesto,“ upozornil Hanzeli. Okrem toho bude pre potreby parkovania uzavretá aj jednosmerná cesta od budovy SPP k zimnému štadiónu v Poprade.
Hlavným organizátorom podtatranského motoristického podujatia je AOS Klub Poprad spolu so Slovenskou asociáciou motoristického športu a akcia sa koná pod záštitou mesta Poprad. Slávnostné vyhlásenie víťazov bude v sobotu po 15.30 h na Námestí sv. Egídia. Našou snahou je oživiť Rallye Tatry, táto legenda si to zaslúži. Cieľom je postupne dostať preteky do seriálu Majstrovstiev Európy, ako to bolo v minulosti,“ uzavrel Hanzeli. Prvá tatranská rally sa zrodila v roku 1969 a štartovalo na nej 15 posádok.
 

Vyberte región